Здравейте, приятели!

Надяваме се, че сте здрави и позитивни в тези трудни за всички ни времена.

Вече разполагаме с още един удивителен начин, за да Ви помогнем да останете здрави, като засилите имунитета си, или ако е необходимо отново да намерите пътя към себе си. Представяме Ви терапията с капките на д-р Бах.

Д-р Бах казва: „Цветовете на растенията са средство, което добрият Бог е подарил на всички живи същества, за да могат да извлекат полза от тях.” Тук фокусът не е върху физическите болежки, а върху особеностите на характера. Всеки цвят излъчва вибрация, подходяща да коригира дадена дисхармония в личността ни и да я превърне в нещо позитивно, развивайки потенциала, който е заложен в нас. Д-р Бах е искал да създаде лечебен метод, който да може да се използва безопасно от всеки човек.

Терапията с Цветята на д-р Бах ни помага да се справяме конструктивно с „отрицателните” тенденции на човешката природа като нетърпение, малодушие, невъзможност да се каже „не”, несигурност, ревност, трудно взимане на решения, страх… Тази терапия цели да ни помогне отново да намерим пътя към собствените си душевни сили за самолечение.

Какви са предимствата на терапията с капките на Бах:

 • Това е уникална система, характерна със своята безвредност и широка приложимост не само при различните болести и болестни състояния, но и при ежедневни ситуации.
 • Ефектите от нея са меки и не се наблюдават бурни лечебни кризи.
 • Съчетава се с другите лечебни методи.
 • Ефикасна е при широка гама болестни проблеми, а също така и за справяне с различни житейски ситуации – започване на нова работа, преместване в друг град, загуба на близък човек, раздяла, изпити, силен стрес и преумора, нощно напикаване, безсъние и други.
 • Подходяща е при бременност и раждане.
 • Приложима е за хора, свръхчувствителни към лекарства.

Бързо повлияващи се състояния:

 • Страх
 • Избухливост
 • Раздразнителност
 • Панически атаки
 • Виене на свят
 • Неблагоприятни състояния по време на климактериум
 • Депресия

Благотворното въздействие на терапията върху душевността закономерно довежда и до значително подобрение на физическото състояние, а с времето – до пълно и трайно изцеление.

Това са 38 есенции, като всяка от тях олицетворява определен душевен принцип и трепти с определена честота. Така кореспондира със съответна честота от човешкото енергийно поле. Приемането на екстракт от цвете налага хармоничен енергиен импулс в изкривената честота на енергийното поле. Това води до изчистване на отрицателния модел на реакция.

Всички знаем, че стресът и отрицателните емоции отслабват защитните ни механизми. Възвръщането на хармонията подкрепя имунната ни система и от тази гледна точка, приемането на екстрактите от цветята на д-р Бах благоприятстват за душевното и физическото ни здраве.

За да се подберат правилните цветя или да се изготви така наречената „лична комбинация”, предлагаме на Вашето внимание няколко въпросника за попълване. Изискванията за това са лесни, но важни.

 

Въпросниците се попълват в посочения ред.

Първият въпросник е за характера и отрицателните модели на поведение.

I-ри въпросник – Въпросник за характера

 

Вторият въпросник е за отрицателните качества, които Ви пречат най-много в настоящия момент. Моля отбележете не повече от 6 точки.

II-ри въпросник – Проверка на окончателния избор

 

Следващият въпросник се попълва от родител за малко дете

Въпросник за характера и отрицателните модели на поведение за деца

 

Разбира се, налага се да бъдем честни със себе си, за да определим точно от коя есенция се нуждаем в конкретния момент.