Споделено от пациенти

Мъж на 43 години с дискова херния L4-L5. От 20 дни с болки в кръста, изтръпване на десен крак, изкривяване на дясна страна. Няколкократни консултации с невролог, приложено лечение първо през устата, а след това и инжекционно – без промяна в състоянието. Обърна се към СКЕНАР терапия. Бяха направени 3 процедури в 3 поредни дни, като след първата нямаше повлияване, след втората болките се усилиха (терапевтична криза). Направи консултация с неврохирург и му беше предложено оперативно лечение на дисковата херния. Пациентът реши да продължи СКЕНАР терапията. След 3-та процедура получи облекчение, а след 5-тата болката силно намаля, движението в кръста се възстанови. След 7-ма процедура нямаше никакви оплаквания. Бяха направени общо 10 процедури за трайно отзвучаване на оплакванията и предотвратяване на нов рецидив.


Мъж на 73 години, страдащ от друго тежко съпътстващо заболяване, с оплакване от силна болка в лумбалната област и по хода на седалищен нерв в дясно до ниво подбедрица. Водеща е нетърпимата болка в крака без отпадна неврологична симптоматика – пареза. До започване на процедурите пациентът е приемал 5 и повече таблетки обезболяващи на ден, локални апликации на медикаменти, в резултат на което в областта на дясно бедро имаше изгаряне от втора, трета степен. Това значително бе влошило качеството на живот – сън, почивка и движение. При започване на СКЕНАР терапия преустановява вземането на медикаменти, в резултат на постепенно затихване на болката. Кожната лезия епителизира и се покри с круста след втората процедура (2-3 ден) без медикаментозно третиране и превръзка. Проведе се курс, състоящ се от 12 процедури за период от четири седмици.


Жена на 38 години. От около година с чести болки в лява тазобедрена става – постоянна, често я събужда нощем от неволни движения. Друга терапия до момента не е прилагала. След направена рентгенова снимка – данни за начална коксартроза. След първите две процедури болката  се повлия напълно. Проведе се СКЕНАР курс от десет процедури. Една година от приключването на терапията пациентката няма  оплаквания.


Жена на 48 години – анамнеза за миомен възел – оплаква се от  обилни менструални кръвотечения, продължаващи дo седмица, силно ограничаващи нормалния ритъм на ежедневната дейност. Пациентката се повлия благоприятно още след първия цикъл, състоящ се от четири процедури месечно. Процедурите продължават с определена периодичност – месечният цикъл е с продължителност 3-4 дни, без кръвоизливи.


Дете на две години – често боледуващо, посещаващо детска ясла. Оплаквания – упорита гнойна хрема, назална обструкция, от няколко часа силна болка в ушите. На симптоматично лечение до момента на прегледа. При отоскопия (преглед на ухо) силно зачервена тъпанчева мембрана и на двете уши. Проведе се процедура за около 15 минути. След 24 часа на втора процедура – секрецията от носа беше силно намалена – без хиперемия на тъпанчевата мембрана – без болка в ушите по данни на майката. След 48 часа – на трета процедура – детето беше клинично здраво.


Жена на 25 години с дисменорея (силно болезнен месечен цикъл), приковаваща пациентката на легло за около седмица, съпътстващо акне. По време на този период е приемала спазмолитици и болкоуспокояващи в количества над допустимите. Месец след началото на курса със СКЕНАР терапия пацинтката се чувства отлично, не съобщава за никаква болка, респ. необходимост от прием на медикаменти. Кожа – видимо променена и свежа без нови обриви.