ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО–ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ

Сред заболяванията на опорно-двигателния апарат най-чести са оплакванията от страна на гръбначния стълб – болки в гърба, кръста, остеохондроза, спондилоартроза, сколиоза, дископатии, дискови хернии и радикулити.

Ефективността и продължителността на терапията зависят от давността на страданието. Острите състояния – “секване”, остро възникнала болка в областта на кръста, мускулни болки, разтежения, навяхвания и други травми, обикновено се повлияват бързо – в рамките на един терапевтичен курс. Хроничните заболявания с чести обостряния се повлияват трайно от два или повече цикъла. Най-бавно протича оздравителният процес в шийния отдел на гръбначния стълб. Като следствие на тези увреждания страдат кръвоснабдяването на мозъка, щитовидната жлеза, сърцето, инервирането на горни крайници и др. Често са съпроводени от главоболие и световъртеж. Лечението е по индивидуална схема – обикновено курс от десет процедури, прекъсване от две до четири седмици и, при необходимост, повторен курс.

Други чести заболявания на опорно-двигателната система са болки и изменения в коленните, тазобедрените и раменните стави. Най-често благоприятно повлияване се постига в рамките на един терапевтичен цикъл от десет – четиринадесет процедури.

Лечението с терапия СКЕНАР е особено подходящо за хора със заболявания на стомашно-чревен тракт, при които се избягват страничните действия на медикаментите, бременни, кърмачки и деца.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Много е важно да се знае, че в хода на лечението може да настъпи обостряне на оплакванията, усилване на болката. Състоянието е временно и е част от лечебния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *