СКЕНАР терапия и безплодие

Безплодието в днешно време е социално значим и наболял проблем най-вече в развитите общества. Почти всяка седма двойка има проблем със зачеването.
В СКЕНАР център Св.Иван Рилски работим с женско безплодие и ще се спрем на него.
Причините за безплодие при жените са много и могат да произлизат от всеки орган на репродуктивната система, както и от жлезите, регулиращи тяхната дейност.
Тук ще разгледаме тези, които се повлияват изключително благоприятно от СКЕНАР терапията.
На първо място са възпалителните заболявания-на влагалище, цервикален канал, ендометриум, маточни тръби, яйчници. Те водят до промени в епителя, сраствания, промяна в секрецията на жлезите, намалена чувствителност към действието на хормоните.
На второ място е хормоналният дисбаланс–нередовна менструация; липса на овулация, при наличие на менструален цикъл, който е с по-кратък (под 21 дни) или по-дълъг (над 35 дни) интервал. Може да се дължи на яйчникова недостатъчност или на хипоталамо-хипофизарна дисфункция с намалена чувствителност на яйчниците към гонадотропните хормони; ранна менопауза, настъпваща на 20-30 години поради преждевременна недостатъчност на яйчниците.
Проблеми могат да възникнат и в следствие миома на матката, която в зависимост от размера и разположението си, може да повлияе репродуктивните способности на жената.
Наличие на паразити, гъбички, протозои, бактерии също могат да са причина за всяко едно от горепосочените състояния.
Не на последно място е психогенното безплодие – състояние, изразяващо се в невротично желание за дете. Установено е и състояние на вътрешно неосъзнато отхвърляне на бременността, изразяващо се със смущения в овулацията и аменорея. Наблюдава се и невро-вегетативен механизъм, изразяващ се в спазми и нарушена подвижност на маточните тръби, което е свързано с дисрегулация от страна на симпатикусовата нервна система.
СКЕНАР апаратът подава уникален електрически импулс със силен противовъзпалителен ефект; подобрява микроциркулацията, венозния оток, увеличава количеството на кислород в тъканите. Курсът на терапия включва локална обработка, работа по „общи“ зони, богати на биологично-активни точки и нервни окончания, с което мобилизира целия организъм в оздравителния процес. Импулсите от кожните нервни рецептори се препращат към Централна Нервна Система и в следствие на сложни нервно-хуморални механизми се отделят повече от 150 биологично активни вещества – невропептиди, хормони, простагландини, простациклини и др. На тях се дължат активиране на имунната система, регулиране на хормоналния дисбаланс и повишена чувствителност на органите към действието на хормоните, оптимизиране тонуса на симпатикусова и парасимпатикусова нервна система, намаляване на психо-емоционалното напрежение.
Един курс на терапия включва:
– Изследване с Тъмно-полеви микроскоп с определяне степен на замърсеност, препоръки за изчистване и детоксикация;
– 14 СКЕНАР процедури;
– Блок процедури преди и след 2 менструални цикъла;
– Контролно изследване с тъмно-полеви микроскоп.

Преди започване на терапия се представя цялата налична медицинска документация!

Дали да се подложите на тежки инвазивни въздействия и обременяване на организма с хормони или да бъдете активен участник в процеса с един безболезнен, физиологичен и напълно безвреден метод на въздействие – ИЗБЕРЕТЕ САМИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *